και για τα τραγούδια"

και για τα τραγούδια"

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Sandy Brour "Μαιτρεσα μου"





Sandy Brour: Μαιτρεσα μου
Στιχοι/ μουσικη: Χαριτίνη Κυριακου
Παρουσίαση του πρώτου δίσκου τους με τίτλο «Οι Sandy Brour», η οποία εχει πραγματοποιηθεί στο καφενείο Πρόζακ, στις 7 Μαΐου.  στη Λευκωσια. 



Tο κορυφαίο κομμάτι του δίσκου των Sandy Brour, ένα αργό μπολερό βαθιά ερωτικό κι άκρως αισθησιακό που δίνει την ευκαιρία στους μουσικούς ν αυτοσχεδιάσουν γύρω από την υπέροχη ερμηνεία της Ευθυμίας Άλφα, καταθέτοντας ευλαβικά ο καθ ένας την ψυχή του. Πολύτιμο κομμάτι στ’ αλήθεια. 

Η κιθάρα  ρίχνει πρώτη τα ζάρια της μ ένα ρυθμικό κάλεσμα για ν ακολουθήσει μια μουσική φράση άκρως αισθησιακή… ενώ τα κρουστα «υποθάλπουν» ένα γηινο ρυθμο που προϊδεάζει για το ερωτικό οραμα που θ’ ακολουθήσει… κρατάς ανάσα και περιμένεις.. Ένα βαθιά ερωτικό τραγούδι  αρχιζει να ξεδιπλώνεται καθώς η τραγουδίστρια αγγίζει τις συλλαβές μία - μία, τόσο με τα αισθησιακά χαμηλά της φωνής της οσο  και με την αθωότητα της ψηλής περιοχής…  Οι μουσικοί, εξαίρετοι λιοι και αφοσιωμένοι,  συμμετέχουν σε μια μυσταγωγία…

Οι στίχοι της Χαριτίνης Κυριακου απαλλαγμένοι από συμπλέγματα ταυτότητας καταθέτουν την δική τους ερωτική προσευχή σε ότι αγαπά και ακολουθεί την μοναχικότητα του ερωτισμού του κάθε της τραγουδιού. Για το μουσικό της στίγμα, όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξη της…το προσδιορίζει..,"ως κάτι μεταξύ ανατολίτικου μπόσα νόβα και ατμοσφαιρικού μπολερό που αφήνουν ερωτικονοσταλγικές διαθέσεις. «Αν ήταν ον θα ήταν σίγουρα γυναίκα κι αν ήταν χρώμα θα ήταν μωβ" 

Η θεματική του τραγουδιού με ξαφνιάζει! Όχι ως προς το νόημα της αλλά ως προς το κοινό στο οποίο απευθύνεται: το κοινό της Κύπρου!!! . Γραμμένο από την Χαριτίνη Κυριάκου, ένα καθαρά σαπφικό κάλεσμα χωρίς περίφραση και όρια. Θαύμασα δυο φορές την έμπνευση της δημιουργού! Μια ατόφια ερωτική, συναισθηματική έμπνευση, που έρχεται με την αλήθεια της να ταράξει τα νερά μιας κοινωνίας καθωσπρέπει νοικοκυραίων! Τι πιο αληθινό! Τι πιο αιρετικό και μοναχικό! 


Sandy Brour 






Δεν υπάρχουν σχόλια: